Cultuur

Elk jaar opnieuw zorgt de werkgroep CultuurCompagnie voor een gevarieerd aanbod. Dit schooljaar staat de film Hiernamaals op het programma voor onze eerstejaars en de film Mid90s voor onze tweedejaars.

Een andere voorstelling in Het Perron voor onze tweedejaars is Pied de Poule van het theatergezelschap studio ORKA. De kern van Pied de Poule laat zich samenvatten met de woorden ‘binnenkant’ en ‘buitenkant’. Anders gezegd: hoe je je vanbinnen voelt, het beeld dat je van jezelf hebt ende clash van dit zelfbeeld met anderen, de maatschappij, de wereld waarin je leeft.

In het voorjaar bezoeken onze eerstejaars De Klankmakerij in Dranouter: een indoor attractie waar spelletjesfanaten en muziekliefhebbers aan de hand van doe-opdrachten en klankspelen met elkaar in competitie gaan.

Na de paasvakantie trakteren we onze eerstejaars in Het Perron op het concert BOEF! van het theatergezelschap DE MAAN, een concert over ongelijkheid, vooroordelen en hoop op een eerlijke verdeling in de wereld.

Ten slotte kunnen onze tweedejaars in de Ieperse stadsschouwburg ook genieten van de toneelbewerking van Didelez’ boek ‘Gebroken Glimlach’.