Pastoraal

vlagpresentatie Lyceum 2019-2020

Het pastorale team engageert zich om te inspireren, onze school te laten samen-leven en om het samen-zijn op school warmer te maken.

Met ‘handen vol hoop’ verzamelden we begin september met de hele school in het Perron voor een startviering: een viering met woorden, muziek, dans en instrumenten, voor en met leerlingen.

En jij, waarop hoop jij dit schooljaar?

Op school laten we graag ons warm hart zien en steunen we niet alleen Damiaanactie maar ook Welzijnszorg dat zich dagelijks inzet voor mensen in armoede. Met ‘Soep op de stoep’ en de verkoop van lekkere in huis bereide tomatensoep kunnen we jaarlijks een mooie gift storten aan armoedeorganisaties die zich dagelijks inzetten voor mensen in armoede.

Wist je dat 1 op de 7 kinderen opgroeien in kansarmoede?

Samen kunnen we zorgen voor een betere toekomst.

Ook Koffiestop is een jaarlijkse traditie waarmee we bij een kopje koffie en een ontbijt Broederlijk Delen steunen in hun strijd tegen armoede en onrecht.

Warmte en christelijke waarden worden ook elk jaar op een eigentijdse manier vertaald in een zinvolle kerstviering in de kathedraal in Ieper.

De talenten van de jongeren staan ook elk jaar centraal in een heuse slotshow in het Perron, een mooie traditie waarin leerlingen schitteren en we met de hele school terugblikken op het schooljaar. Genieten jullie even mee?