Schoolleven

Middagactiviteiten

Onze school is een bruisende school met heel wat activiteiten, waar het sociaal contact met vrienden en vriendinnen belangrijk is. Al deze initiatieven zorgen, tussen het leren door, voor een mooie en bonte afwisseling.

Deze activiteiten vinden plaats tussen de middag of op woensdagnamiddag.

Een greep uit het aanbod voor leerlingen van het eerste jaar: middagsport, schoolbib, voetbaltornooi, tornooi vier-op-een-rij, acties voor het goede doel, creatieve workshops, acties van de werkgroep De Groentjes …

 

Leerlingenraad

Leerlingen krijgen de kans om deze of andere activiteiten ook zelf mee te organiseren en uit te denken. Daarvoor kunnen ze aansluiten bij de leerlingenraad.

Leerlingen krijgen op school dus een stem. Er is een begeleid traject rond leerlingenparticipatie met enthousiaste leerlingen uit de verschillende klassen.

Gesprekken met de klasleraar, ontmoetingen met leerlingbegeleiders of directie zorgen ervoor dat de voorstellen en verzuchtingen van de leerlingen goed gehoord worden.

 

Pastoraal

In onze school is er een pastorale werkgroep die elk schooljaar een jaarthema uitwerkt en vorm geeft. Er wordt een startviering, kerstviering en slotviering georganiseerd.

De pastorale werkgroep organiseert in de loop van het schooljaar ook nog heel wat andere acties, bijvoorbeeld in het teken van de Damiaanactie, Broederlijk Delen…

 

Projecten

Naast de gewone lessen zijn er in de loop van het schooljaar heel wat projecten. De meeste projecten worden tijdens de lesuren georganiseerd en kunnen één of meerdere dagen in beslag nemen.

We starten in september al met de sportdag, een ideale gelegenheid om de klasgenoten goed te leren kennen. Voor het eerste jaar is er het project Fit Food Fun en zijn er heel wat excursies.  Er is ook de schoolreis, een spelnamiddag georganiseerd door de meters en de peters, deelname aan diverse wedstrijden, dag van de jeugdbeweging, themadag … Voor elk wat wils dus!