CultuurCompagnie

Elk jaar opnieuw zorgt de werkgroep CultuurCompagnie voor een gevarieerd aanbod.

Dit schooljaar staat de voorstelling ‘Alleen Elvis blijft bestaan’ op het programma waarbij Vlaamse kleinkunst aan bod komt en de ontwikkeling van Nederlandstalige popmuziek aan de hand van verhalen, anekdotes en live gespeelde muziekfragmenten.

Een andere voorstelling in het Perron is ‘Geef mijn hand terug’: een voorstelling over een ongeneeslijke ziekte, het lot, de kwetsbaarheid van de dingen, de reacties van onhandige omstaanders en alle tragische en komische situaties die daaruit voortvloeien. Een gesprek tussen twee vrienden. Zonder taboes en vol humor.

In het voorjaar verwelkomen we Steph Goossens die op een interactieve manier (cyber)pesten bespreekbaar maakt.

De leerlingen uit de Latijnse maken met het theaterstuk Zazoe, ‘Het labyrint van Daedalus’ een poëtische reis langs mythen en sagen.

In de Ieperse stadsschouwburg genieten de leerlingen van de toneelbewerking van Didelez’ boek Gebroken Glimlach.

Ten slotte is er ook de Franse film ‘les choristes’ en krijgen de leerlingen met de film ‘Eight grade’ te maken met de thematiek om als 13-jarige op te groeien in het socialmediatijdperk.