CultuurCompagnie

Elk jaar opnieuw zorgt de werkgroep CultuurCompagnie voor een gevarieerd aanbod.

Dit schooljaar staat de Franse film ‘Donne-moi des ailes’ op het programma voor onze tweedejaars.

Een andere voorstelling in Het Perron is ‘X-plosion!’ van het percussiekwartet BL!NDMAN waarbij de leerlingen een muzikale tijds- en wereldreis maken en een grote variatie aan stijlen en slagwerkinstrumenten op hun pad komt.

In het voorjaar verwelkomen onze tweedejaars de boeiende spreker en acteur Steph Goossens die op een interactieve manier (cyber)pesten bespreekbaar maakt.

Net vóór de krokusvakantie bieden we onze eerstejaars in Het Perron met ALIAS een voorstelling aan waarbij het gezelschap Collectief Verlof onderzoekt hoe hard iemand zich in bochten kan wringen om graag gezien te worden. Deze voorstelling nodigt uit om het met jongeren te hebben over graag zien, jezelf zijn en privacy. De voorstelling velt geen oordeel, maar roept vooral veel vragen op. Onze leerlingen mogen zich verwachten aan knallende livemuziek, ongemakkelijke stiltes en een nodige portie humor!

Na de paasvakantie kunnen onze tweedejaars ook genieten van het theaterstuk Odyssee, de lange weg naar huis over de meest waanzinnigste queeste in de geschiedenis van de mensheid.

Ten slotte kunnen onze tweedejaars in de Ieperse stadsschouwburg ook genieten van de toneelbewerking van Didelez’ boek ‘Gebroken Glimlach’.