Studieaanbod

2de jaar:

Grieks-Latijn

STEM

Het Lyceum biedt binnen de scholengroep de eerste graad Algemeen Secundair Onderwijs aan.
In het eerste jaar maak je de keuze voor de optie LatijnModerne of STEM.

Deze 3 opties zorgen voor een stevige, theoretische basis en focussen op vier pijlers : talen, wiskunde, wetenschappen en de studie van de mens.

Herken je jezelf in volgende beschrijving? Dan is het Lyceum vast iets voor jou!

• Ik heb een een flinke basiskennis uit het lager onderwijs.
  • Theorievakken schrikken me niet af, integendeel.
  • Regelmatig herhalen en studeren is geen probleem.

Bovendien vind je in het Lyceum enkel leerlingen van de eerste graad.

Wedden dat je je meteen thuis voelt ?

Latijn

Wie kiest voor de optie Latijn krijgt een heus taalbad. De algemene vakken uit het eerste jaar worden aangevuld met lessen Latijn. In die lessen ontdek je je zowel de taal zelf en maak je kennis met de Romeinse cultuur.

Krijg je maar niet genoeg van talen? Ga dan in het tweede jaar voor de optie Latijn aangevuld met Grieks. Een wijze keuze-optie!

Moderne

Wie wil proeven van verschillende studiegebieden kiest best voor de optie Moderne. In het eerste jaar krijg je in plaats van lessen Latijn extra uren van de basisvakken: NederlandsFrans en wiskunde.

In het tweede jaar begint de ontdekkingstocht pas echt. Je krijgt er meteen 2 nieuwe vakken bij: socio-economische initiatie en wetenschappelijk werk.

STEM

STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics. In de lessen STEM word je projectmatig uitgedaagd om voor heel concrete problemen creatieve oplossingen te bedenken. Je gaat onderzoekend aan de slag en je leert meer over wetenschap, technologie, probleemoplossend denken en wiskunde. STEM leerlingen houden van moeilijke uitdagingen en wiskunde is hun ding. Ze doen dit graag en zijn er goed in.

De optie STEM in het tweede jaar (vanaf schooljaar 2017-2018) laat je verder proeven van verschillende studiegebieden die je goed voorbereiden op elke studierichting in de tweede graad.

WAT NA HET LYCEUM?​

Wie succesvol het tweede jaar heeft afgewerkt kan verder naar het college of in één van onze andere scholen. Het college biedt je Algemeen Secundair Onderwijs van de tweede en derde graad. Dankzij de brede basis die je op het Lyceum hebt gekregen ontdek je al snel in welke richting je toekomst ligt.