2de jaar

In het schooljaar 2019-2020 is er voor de leerlingen van het tweede jaar keuze uit vier opties: Latijn, Grieks-Latijn, Moderne Wetenschappen of STEM.

2e LATIJN

Wie kiest voor Latijn krijgt ook in het tweede jaar een heus taalbad. De algemene vakken worden aangevuld met lessen Latijn. In die lessen ontdek je verder de Latijnse taal en maak je ook kennis met de Romeinse cultuur.

2e GRIEKS-LATIJN

Krijg je maar niet genoeg van talen? Ga dan in het tweede jaar voor de optie Latijn aangevuld met Grieks. Een wijze keuze-optie!

2e MODERNE WETENSCHAPPEN

Wie wil proeven van verschillende studiegebieden kiest voor de optie Moderne Wetenschappen. In het tweede jaar begint de ontdekkingstocht pas echt. Je krijgt er twee nieuwe vakken bij: socio-economische initiatie en wetenschappelijk werk. Deze vakken bereiden je voor op verschillende studierichtingen in de 2de graad.

2e STEM

In de lessen STEM – Science, Technology, Engineering en Mathematics – word je gedurende twee lesuren per week projectmatig uitgedaagd om voor heel concrete problemen creatieve oplossingen te bedenken. Je gaat onderzoekend aan de slag en je leert er meer over wetenschap, technologie, probleemoplossend denken en wiskunde. Als STEM-leerling hou je van moeilijke uitdagingen en is wiskunde echt je ding.

LESSENTABEL